26 липня – особливий день. Сьогодні День Парашутиста!

Ми бажаємо всім, хто пов’язав своє життя з небом, хто навчився літати швидше і вище птахів, успіхів у підкоренні нових висот! Багатьох і безпечних стрибків!

Історія цього дня пов’язана з подіями в СРСР 91 рік тому. 26 липня 1930 року за Воронежем 5 радянських льотчиків і механіків (Мошковський, Єгоров, 3ахару, Коваленков, Кухаренко, Мухін, Поваляев, Пойдус, Філіппов, Фрейман, Черкашин) на чолі з Мінова вперше в СРСР здійснили серію тренувальних стрибків з літака. Для стрибків використовувалися американські парашути компанії «Ірвін», закуплені в результаті поїздки Мінова в США. Всього ж, за час проведення зборів з 26 по 29 червня, було виконано 59 тренувальних і показових стрибків з парашутом.

Перший досвід, отриманий в 1930 році, дав поштовх для подальшого розвитку парашутизму в СРСР. Вже до кінця 1931 року радянські парашутисти виконали близько 600 тренувальних і показових стрибків. Захоплення було настільки популярним, що в міських парках культури і відпочинку встановлювалися «парашутні вишки», з яких міг стрибнути будь-який бажаючий.

Call Now Button